Het beste uit uzelf halen met een mentor

Als u op LinkedIn, Facebook en op Instagram kijkt lijkt het alsof iedereen het perfecte leven heeft. Terwijl de mensen achter die foto’s en teksten ook weer jaloers zijn op de ander. We zijn zo druk met vergelijken en met het overleven van de dag, dat maar weinig mensen echt het beste uit zichzelf kunnen halen. Zou u ook niet het beste uit uw kunnen willen halen? Met deze tips gaat u van ‘de dag overleven’ naar ‘het beste uit de dag halen’!

coaching met mentor

Schakel een mentor in

We vragen niet graag om hulp en proberen eerst zelf het beste uit ons kunnen te halen. Maar waarom eigenlijk? Natuurlijk leert u onderweg wat wel en juist niet voor u werkt. Maar de juiste hulp zorgt ervoor dat u niet alleen kan leren van uw fouten, maar ook kijkt naar de doelen en hoe u kan groeien. Niet alleen persoonlijk, maar ook op zakelijk vlak. Een mentor is een vertrouwenspersoon en tevens je stok achter de deur. Geen excuses meer, want uw mentor is de persoon die u kunt wijzen op de keren dat u de touwtjes uit handen gaf of liever op de bank lag met een zak chips terwijl u zou gaan sporten in de sportschool. 

The Miracle Morning

Persoonlijke ontwikkeling is zo belangrijk voor ons als mensen. In een mobiele wereld lijkt het alsof we 24/7 met ons werk bezig zijn. Nog even een mailtje versturen na het eten, nog iemand bellen, een blog schrijven of toch nog even naar kantoor om bestellingen af te ronden? ‘Geen tijd’ of ‘te druk’ horen we tegenwoordig vaker dan ‘goedemorgen’. 

In zo’n hectische tijd is het belangrijk om voldoende aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling te bieden. Miracle Morning is een methodiek van een bekende auteur waarbij u een uur (of anderhalf uur) eerder opstaat om de tijd te nemen voor uw persoonlijke ontwikkeling. Waar wordt u blij van? Zo begint u de dag vol goede moed en werkt u daarnaast aan uw levensdoel, uw houding, energie en motivatie. 

Verantwoording afleggen

Uiteindelijk doen we het allemaal voor onszelf. Maar net als met de welbekende snooze knop van onze wekker, blijven we taken maar voor ons uitschuiven. Wilt u fitter worden en sporten in de sportschool? Zorg ervoor dat je een verantwoordingspersoon hebt. Dit kan een mentor zijn een vriend of collega met wie u samen sport. Het is dan moeilijker om ‘nee’ te zeggen. Die stok achter de deur zorgt ervoor dat u uw doelen kunt behalen.