4 nuttige tips om meer uit je voeding te halen

Gezond eten is belangrijk. Door voldoende en gevarieerd te eten haal je voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen. Helaas kan de manier waarop we voedingsmiddelen koken en bereiden de gezondheidsvoordelen drastisch beïnvloeden. Hierdoor kan een gezonde maaltijd opeens veel minder vitamines en mineralen bevatten. En dat is natuurlijk zonde. Ook wanneer je restaurants near me bekijkt is het belangrijk om met hun bereidingswijze rekening te houden. Zo weet je precies of alles uit de voeding gehaald wordt. 

Ben jij benieuwd hoe jij nóg meer uit je voeding kunt halen? Wij geven je 4 nuttige tips! 

Laat aardappels eerst afkoelen voordat je ze eet 

Veel mensen maken de fout om aardappels direct na bereiding te eten. Natuurlijk lijkt dit het lekkerst. Ze zijn dan namelijk nog heerlijk warm. Maar wist je dat het voor je stofwisseling beter is om aardappels eerst af te laten koelen? 

Zodra aardappels afgekoeld zijn verandert het zetmeel in de resistente vorm. Dit is moeilijker te verteren. Hierdoor word je darmstelsel op gang geholpen en zal je lichaam de aardappels als extra vezels beschouwen. Kortom, door aardappels te laten afkoelen stimuleer je de darmwerking en je stofwisseling. Genoeg redenen dus om een lekkere aardappelsalade te maken. Wat eten we vandaag snel klaar? Aardappels natuurlijk! 

Groentes stomen 

Kies je er vaak voor om groentes te koken? Dan kan het slim zijn om eens een keer te stomen. Bij het stomen van groentes blijven alle vitamines en mineralen bewaard. Wanneer je de groene te ver doorkookt, kook je het letterlijk kapot. Hierdoor gaan veel vitamines verloren. En dat is natuurlijk zonde als je een gezond gerecht hebt gemaakt. Bovendien zal de smaak bij de gestoomde versie ook nog eens veel sterker en lekkerder zijn. 

Kook je pasta niet te lang 

Heb je wel eens bij een echte Italiaan gegeten? Of heb je wel eens gekozen voor eten bestellen via platform Butlon.com en stond er een geweldig authentiek Italiaans restaurant op de lijst? Dan zal je vast wel gemerkt hebben dat de pasta heel anders smaakt dan bij jou thuis. Dit komt omdat Italianen precies weten hoe ver ze de pasta kunnen koken om alle voedingsstoffen en daarmee smaak te bewaren. 

Zorg er daarom altijd voor dat je de pasta thuis nooit te lang doorkookt. Zo blijft de pasta goed stevig en kunnen de darmen het beter verteren. Daarnaast blijft de bloedsuikerspiegel hierdoor langer stabiel, waardoor je niet de bekende ‘energiedip’ ervaart na het eten van een koolhydraatrijk gerecht. 

Afgekoelde rijst 

Vraag je jezelf ook wel eens af hoe ze in andere landen zo slank kunnen blijven door het eten van veel rijst? De meeste Nederlanders beschouwen rijst immers als een dikmaker. Niets is echter minder waar. Ook wanneer je bij food delivery in Amsterdam kiest en er rijst op het menu staat, hoef jij je geen zorgen te maken over die extra calorieën. Zodra rijst afgekoeld is, wordt dit veel gemakkelijker opgenomen in het lichaam. Hierdoor is het juist een prima alternatief voor mensen die gezonder willen eten of overtollige kilo’s willen kwijtraken. 

Let er wel op dat je voor zilvervliesrijst kiest. Zo geniet je van meer vezels en minder calorieën!